Zencefilli Çikolatalı Puding + YouTube Videosu

Yapılışı çok kolay ve inanılmaz lezzetli, tam istediğiniz kıvamda bir puding! Zencefili çikolata ve pudingi aynı anda düşünmek bizim için de başta kolay olmadı ama sonuçtan çok memnun kaldık. Hem sade malzemelerden oluşan hem de farklı lezzetiyle sizi şaşırtacak bu pudingi mutlaka deneyin derim!

Ayrıca bu tarif YouTube için hazırladığımız ilk video tarifi, belki bir süre sonra baktığımda ne kadar amatör bir video olduğunu düşünücem ama bi noktada YouTube’ a girmemiz gerekiyordu. YouTube videomuzu da izler ve videoyu beğenirseniz çok sevinirim. Bugüne kadar görüdüğümüz her destek bizi yüreklendirdi ve daha iyi işler yapmamızı sağladı. Yanımızda olan herkese bir kez daha sonsuz teşekkürler!

IMG_5079 2.jpeg
Blog 37 Zencefilli Çikolatalı Puding Malzemeler.jpg
 

Malzemeler

500 ml (2 ölçü) süt 

100 g (½ ölçü) toz şeker 

30 g (¼ ölçü) un

25 g (¼ ölçü) toz kakao

½ tk toz zencefil

1 fiske tuz

1 parmak kadar taze zencefil

5 g (1 tk) tereyağ

Hazırlanışı

Un, kakao ve toz zencefili beraber eleyin. Sütün göz kararı ⅓ ünü ve şekeri ilave edin ve pürüsüz olana kadar çırpma teli ile karıştırın. Taze zencefili yıkayın ve bir kaşığın kenarı yardımıyla kabuklarını kazıdıktan sonra rendeleyerek kalan süt ile birlikte ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde ilk hazırladığınız süt karışımını ilave edin ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan alın, tereyağını ilave edin, tereyağ eriyene kadar yavaş yavaş karıştırın. Servis tabaklarına alın. Oda sıcaklığına indikten sonra  hemen tüketmeyecekseniz streç filmleyin ve buzdolabında bekletin.

Tarifin çıktısını almak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.