Susamlı Kek

Lezzetli, kolay ve farklı.

Bu kek için seçtiğimiz kelimeler bunlar oldu. Gerçekten yapması inanılmaz pratik, lezzeti tartışılmaz derecede güzel ve her evde göremeyeceğiniz kadar farklı bir tarif.

IMG_2742.jpg

Adana ziyaretimi sırasında aldığımız susamlara bakıp bu güzel susamlardan ne yapsak diye düşünürken bu harika kek çıktı ortaya. İyi susam bu kekte en önemli malzeme diyebilirim. Eğer evde iyi susamınız varsa da kalanların hepsi zaten evinizde mutlaka olan malzemeler. Susamınız varsa hemen keke başlayabilirsiniz. Unutmadan yazmak istediğim noktalardan biri de yoğurdu tartarken biraz suyundan da ilave etmeniz. Bu küçük tiyo hem besleyici hem de kekinize ayrı bi lezzet katacak!

IMG_2758.jpeg

Malzemeler

6 yumurta

340 g toz şeker (2 ölçü*)

250 ml fındık yağ (1,5 ölçü)

340 g yoğurt** (1,5 ölçü)

340 g un (2 ölçü)

2 g tuz (1 çk)

10 g kabartma tozu (1 paket)

50 g susam

* 1 su bardağı veya bir ölçü

** yoğurdun suyunu da ilave edebilirsiniz

Hazırlanışı

Kek kalıbını oda sıcaklığında tereyağ ile fırça yardımı ile yağlayın. Kalıba susam serpin ve her yerinin susamla kaplandığından emin olun.

Yumurta ve toz şekeri yüksek ayarda beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Mikseri en düşün ayara getirin ve sıvı yağ ilave edin, karıştırın. Yoğurt ilave edin, karıştırın. Mikseri durdurun, un, kabartma tozu ve tuzu beraber mikser kabına eleyin. Spatula yardımı ile yumurtalı karışımı söndürmeden karıştırın. Karışımı daha önce hazırladığınız kek kalıbına alın.

Fırın: 170℃ ⋍ 50´

10´ oda sıcaklığında bekledikten sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

Aşağıdaki butona tıklayarak tarifin çıktısını alabilirsiniz.