Muzlu Kek

Berlin’de Father Carpenter’da tost makinasında ısıtılmış kek ve yanındaki karamelli tereyağını yediğim günden beri o tadı arayarak muzlu kek yapıyorum sanırım. Sonunda buldum! Sizinle de paylaşmadan geçmek istemedim.

İşin sırrı sadelik, esmer şeker ve bence mascaropone peyniri. Ama peyniriniz yoksa yoğurtta kullanabilirsiniz.

Her yerde her zaman olduğu gibi sadelik muzlu kekte de kazandı! Hemen denemeniz dileğiyle, afiyet olsun.

*** Muzlu keki servis ederken üzerinde kullandığımız karamel sosu yapmak isterseniz buraya tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.

IMG_1524.JPG
 

Malzemeler

190 g un

1 çk karbonat (soda)

1 fiske tuz

220 g esmer şeker

85 g mascarpone (veya yoğurt)

100 g tereyağ

2 yumurta

4 muz

60 g ceviz

 
 

Hazırlanışı

Fırını 180℃ ye ısıtın.

Dikdörtgen kek kalıbına yağlı kağıt sererek hazırlayın.

Un, karbonat ve tuzu beraber eleyin ve bekletin. Muzları soyun, bir kaseye alın ve çatal yardımıyla ezin, bekletin.

Cevizi iri parçalar halinde kalıcak şekilde havanda döverek inceltin, bekletin.

Esmer şeker, mascarpone (veya yoğurt) ve tereyağını mikserde orta yüksek ayarda yaklaşık 4 dakika çırpın. Mikseri orta ayara düşürün, ilk yumurtayı bir kaseye kırın ve mikserdeki karışıma ekleyin. İlk yumurta tamamen karışana kadar çırptıktan sonra ikinci yumurtayı bir kaseye kırın ve mikserdeki karışıma ekleyin. Ara sıra mikseri durdurarak mikser kasesinin köşelerinde kalan hamuru bir spatula yardımıyla sıyırın ve mikseri tekrar çalıştırın. Mikser düşük ayarda çalışırken, elediğiniz unlu karışımı kaşık yardımıyla azar azar ekleyin. Muzu ve cevizi ilave edin ve mikseri durdurun. Son kez satula yardımıyla hamuru karıştırın ve önceden hazırladığınız kalıba alın. Spatula ile düzeltin.

180℃ fırında 60 dakika pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra kalıbın içerisinde 60 dakika soğumaya bırakın.  60 dakika sonra pişirme kağıdından tutarak keki kalıptan çıkartın ve eğer kek tam soğumamışsa soğuyana kadar dinlendirin. Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyin, tereyağ veya karamel sos ile servis edebilirsiniz.