Granola

Granola hem sabahları sağlıkla tüketebileceğiniz bir kahvaltı seçeneği hem de ara öğünler ve bazı tatlı krizlerini bastırmak için tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Peki bu granolanın nasıl hazırlanır, içeriği nedir, vücudumuza ne gibi faydaları olur, nasıl tüketmeliyiz merak ediyor musunuz? O zaman bu yazı tam size göre.

Granola nedir?

Granola aşağıda içeriğini bulabileceğiniz kuruyemişlerin, yulaf, bal ve az miktarda hindistancevizi yağı içe kavrulması sonucu elde edilen ve mevsiminde özenle kuruttuğumuz meyveleri ekleyerek taçlandırdığımız bir ürünümüz. Artık granolayı market raflarında  görmekle kalmıyor bi çok kaynaktan duyuyoruz. Besleyici özelliği sayesinde hem diyetisyenler tarafından şiddetle öneriliyor hem de bir çok sağlık makalesinde baş tacı ediliyor.

Minon Granolanın  İçeriği & Faydaları &  Besin Değerleri

Yulaf

Yulaf vücut tarafından yavaş sindirilen bir besindir ve bu sayede sindirim sisteminizi düzene sokarak kabızlığı engeller, kan şekerinizin düzenlenmesine yardımcı olur ve uzun süre tokluk hissi yaratır. Çözülebilir lif içeriği ile yulaf kötü kolestrolün düşmesine yardımcı bir besindir. Ayrıca çözülebilir lifler karaciğerinizde yağlanmaya neden olan asitlerin vücudunuzdan atılmasına da yardımcı olur.

Badem - Fıstık - Ay Çekirdeği İçi

Yukarıda gördüğünüz tüm kuruyemişler vücudumuzun ihtiyacı olan sağlıklı yağları içerir. Bu kuruyemişler tekli doymamış yağ asidi ve çoklu doymamış yağ asidi içerikleriyle kolestrolü düşürür, kan basıncını dengeler ve  iltihaplanmayı engeller. Saydığımız bu yararlar dolaylı olarak sizi kalp hastalıkları, diyabet, kanser ve iltihaplanmalara karşı korur. Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan Omega-3 içeriği sayesinde beyin fonksiyonlarına faydalıdır.

İçerdikleri Vitamin-E sayesinde mükemmel bir antioksidandır ve vücudunuzu serbest radikallerden korur. Vitamin-E kalp, cilt ve sinir sisteminize de son derece faydakidır. 

Vitamin-B içeriğiyle metobolizmanızı hızlandırır, sinir sistemine faydalıdır, yeni hücre oluşumuna destek olur. Magnezyum sayesinde kemiklerimizi güçlendirir ve vücumuzdan bulunan 300'den fazla enzim ile etkileşiminden dolayı enerji düzeyimizi arttırır.

Keten Tohumu

Muhteşem bir omega-3 kaynağı olan keten tohumunun saymakla bitmez faydalarını kalp hastalıklarından ve kanserden korur olarak özetleyebiliriz.

Tarçın

İnsan oğlunun kullandığı en eski baharat olan tarçın antibakteriyel özelliğiyle iltihaplanmayı engeller, kan şekerini düzenler, beyin gelişimine ve sindirim sitemine faydalıdır.

Bal

Granolayı tatlandırmak için çok az miktarda kullandığımız bal demir, kalsiyum ve vitamin-B içerir, enerji verir, mide ve bağırsaklarınızdaki virüsleri ve zararlı bakretileri öldürür.

Hindistan Cevizi - Kurutulmuş Çilek

Kendi kuruttuğumuz mevsim çilekleri vitamin-C kaynağıdır ve vücumuzu hastalıklara karşı korumaya yardımcı olan muhteşem bir antioksidandır. Hİndistan cevizinden alacağımız sağlıklı yağ oranının yanı sıra yüksek lif oranı ile tokluk hissi yaratır.

Tabloda bizim hazırladığımız standart 300g granola paketlerimizde tavsiye ettiğimiz 75g porsiyon için besin değerlerini görebilirsiniz. Spor ve diyet yapıyorsanız bu tablonun sizin için son derece önem arz ettiğini biliyoruz, sizin için tüm değerleri hesapladık.

Granola Nasıl Tüketilir

Granola genellikle inek sütü ilave edilerek direkt olarak gevrek halde tüketilebilir. Eğer daha lapa kıvamında yulaf yemeyi sevenlerdenseniz, süt ekledikten sonra granolanızı biraz dinlendirmenizi önerebiliriz. Tabii ki diğer memelilerin sütelerini hatırlatmayı ihmal etmeyelim, keçi sütü, koyun sütü ve hatta son zamanlarda popüleritesi  artan eşşek sütü ile de  granola tüketebilirsiniz.

Daha kıvamlı bir granola elde etmekiçin granolanızı yoğurt ile tüketebilirsiniz,

Süt ve süt ürünleri tüketiminden uzak duranlardansanız badem, hindistancevizi, kaju, yulaf, pirinç veya soya sütü ile tüketmenizi öneriyoruz. Lütfen bu süt türlerini alırken içeriklerini kontrol etmeyi ihmal etmeyin, çünkü raflarda sıklıkla rastlayabileceğimiz bu ürünlerinin çoğunda fazla şeker içeriği bulunmakta. Aslında en sağlıklısı bu tür sütleri evde yapmak. Bir sonraki yazımızda badem sütü yapımı paylaşarak sağlıklı granola tüketimize yardımcı olacağız.

Son olarak granolanızı direkt olarak çerez gibi yiyebilirsiniz, özellikle çalışırken atıştırmayı sevenler için bundan daha sağlıklı bir atıştırmalık düşünülemez.

Not: Granolanızı tüketirken üzerine sevdiğiniz ve vücudunuza inanılmaz faydaları olan baharatlardan eklemeyi unutmayın. Aslında Minon Granola'nın farklı çeşitleri içerisinde farklı oranlarda karşınıza çıkabilecek baharatları tabii ki tatlarını sevenler için ekstra ilave etmeleri için öneriyoruz. Zerdeçal, toz zencefil, tarçın, kekik gibi örneklendirebileceğiniz bu harika baharatların hem tatlarından hem şifalarından yararlanmaya bir an önce başlamanızı tavsiye ederiz.*

* işaretli bölümler güncelleme sırasında eklenmiştir.

Write here...

Minon Granola Çeşitleri

Çilekli Granola

En klasik lezzetlerimizden olan çilekli granola için çilekleri mevsiminde alıp Minon Atölye'de sizin için kurutarak hazırlıyoruz.

İçerik: Yulaf, bal, tuz, hindistan cevizi yağı, badem, fıstık, kabak çekirdeği, hindistan cevizi, ay çekirdeği, keten tohumu, tarçın, kurutulmuş çilek.

Tüketim Önerisi: Süt, yoğurt veya bitkisel bazlı sütler ile tüketiniz.

Ananaslı Granola

Egzotik bir tat olan ananas ile lezzetli baharatları ve kuruyemişleri sizler için harmanladık. Ananaslar Minon Atölye'de kurutulmaktadır.

İçerik: Yulaf, bal, tuz, hindistan cevizi yağı, kaju, fındık, hindistan cevizi, ay çekirdeği, keten tohumu, zencefil, kurutulmuş ananas.

Tüketim Önerisi: Süt, yoğurt veya bitkisel bazlı sütler ile tüketiniz.

Tuzlu Granola

İlginç bir lezzet olan tuzlu granolamızı denemekte geç kalmayın. Besleyici bir ara öğünde kendisine mutlaka yer açın.

İçeriği: Yulaf, karabuğday, bal, tuz, zeytinyağı, badem, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, keten tohumu, chile biberi, kara lahana kurusu.

Tüketim Önerisi: Sadece yoğurt ile tüketiniz.

 

Ne dersiniz?

Çok yoğun çalıştığı için sağlıklı gıda tüketimine zaman ayıramayan çok sevdiğiniz arkadaşınıza bir granola hediye etmeye ne dersiniz? 

Granola satışlarımızla ilgili detaylı bilgi için info@minon.com.tr adresine mail atarak veya +905394040770 telefon numarasından bize ulaşabilir ve granolanızı hemen sipariş edebilirsiniz.

IMG_1154.JPG
Source: http://www.livestrong.com/article/67136-di...